CHP'de mutlak butlan kararının ardından Genel Başkanlığa dönen Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Grup Başkanı Özgür Özel arasındaki grup toplantısı gerilimi yaşandı. Özgür Özel ise saat 13.30'da TBMM Grup Toplantısı'nda, Kemal Kılıçdaroğlu saat 14.00'te Genel Merkez'de konuştu. İşte son gelişmeler...

CHP MYK YARIN

CHP MYK toplantısı yarın saat 13:00’te Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilecek.

HATİMOĞULLARI: ASIL MESELE DEMOKRASİNİN NEREYE OTURACAĞIDIR

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, CHP'de yaşanan gelişmeler hakkında, "Türkiye açısından asıl mesele demokrasinin nereye oturacağıdır. Siyasi rekabet sandıkta mı kurulacak, mahkeme koridorlarında mı? Halkın, üyelerin, delegelerin, seçmenlerin iradesi mi esas alınacak yoksa yargı eliyle siyaset yeniden mi dizayn edilecek? CHP'ye mutlak butlan kararı, demokratik ve sivil alanı komple tehdit etmektedir" ifadelerini kullandı.

72 İL BAŞKANI'NDAN ORTAK AÇIKLAMA

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, TBMM'de 72 ilin CHP İl Başkanlığı ortak basın açıklamasını okudu. Tanburoğlu, "Partimizin kurultayının yapılacağı tarih 25 Temmuz 2026'dan önce olmalıdır bir an önce ilan edilmelidir. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' şiarımızla açık biçimde ilan ediyoruz; Cumhuriyet Halk Partisi'nde egemenlik kayıtsız şartsız örgütündür. Seçilmiş Genel Başkanımız Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Adayımız ise milletimizin oylarıyla seçilen Ekrem İmamoğlu'dur" dedi.

KILIÇDAROĞLU GENEL MERKEZ'DE KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "Biz, önümüzde kim olursa olsun eğilmeden herkesten hesap sorabiliriz. Hesap vermek onurlu bir görevdir" dedi. Kılıçdaroğlu, "Ben kurultayı toplayacağım. Ahlaklı, erdemli bir kurultayı elbette yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan açıklamalar
Kılıçdaroğlu'ndan açıklamalar Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU MYK'YI TOPLUYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştireceği TBMM Grup Toplantısı’nın ardından partisinin MYK’sini toplayacak.

REKLAM

ÖZGÜR ÖZEL: BİR ZAFER OLARAK GÖRMÜYORUM

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki Grup Toplantısı'nda şunları söyledi: "Değerli milletvekillerimiz, çok değerli konuklar bugün 13.30'da bu kürsüde kim olacak günlerdir bu tartışıldı, bu konuşuldu. Bugün burada konuşmayı kendi adıma bir zafer olarak görmüyorum. Ancak CHP'nin seçilmiş genel başkanının burada konuşması, Dikmen Kapısı önünde toplanan insanların, sizlerin demokrasi sevgisindendir. Biz seçene, seçilene saygılıyız. O nedenle bugün burada olanlar çok kıymetlidir. Vazgeçmemektir, teslim olmamaktır ve bencil bir duyguyla değil bütün ülkenin duygularıyla davranmanın zaferidir; hepinizi kutluyorum."

Özgür Özel: Burada konuşmak bir zafer değildir
Özgür Özel: Burada konuşmak bir zafer değildir Haberi Görüntüle

ÖZEL VE YAVAŞ MANİSA'YA GİDECEK

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TBMM'deki grup toplantısının ardından Ferdi Zeyrek'in ölüm yıldönümünde anma için Manisa'ya gidecek.

ÖZGÜR ÖZEL: YÜREKLİ İNSANLAR BU OYUNU BOZAR

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Meclis'in Dikmen Kapısı girişinde grup toplantısını izlemek için gelenlere hitap etti. Özel şunları söyledi:

"Türkiye benimle değil, Türkiye sizinle gurur duyuyor. Siz bugün, Türkiye'nin kurucu partisi, kurtuluşun partisi olan CHP'ye, bu Meclis'i kurmuş olan, demokrasiyi getirmiş olan CHP'ye karşı, onun seçmiş olduğu genel başkanına karşı AK Parti yargı kolları tarafından yapılan darbe girişimini şanlı Meclis'in kapısından geri püskürttünüz.

Siz olmasaydınız baba ocağına bir pazar sabahı saat: 07.00'de, partinin sokağından bile geçmemesi gereken o tipler Meclis'in kapısına dayanacaktı ve kürsüyü seçilmiş bir genel başkana değil atanmış bir genel başkana vereceklerdi.

Öfkenizi anlıyorum, sinirinizi anlıyorum ama şunu tespit edelim. Karşı karşıya geldiniz yüreğim ağzımda izledim. Siz şunu gösterdiniz, haksız bir karara rağmen 81 ile haber saldılar, bir anda geldiler. Ama tarihin doğru yerinde durmak isteyen sizler geldiniz ama cılız bedenlerinizi, güçlü ama haksız olanlara karşı siper ettiniz. Helal olsun size.

Bundan sonra bin kişiden meşruiyet devşiririm derseniz onların önüne böyle insanlar çıkar ve durur. Size karşı hem minnet hem de mahcubiyet duydum. Meclis Başkanlığı, olumsuz bir görüntü olmasın diye ziyaretçi yasağı getirdi.

Sizin varlığınız tam olarak partinin hukukuna, sandığa ve hepimizin geleceğine sahip çıkmaktı. Belki grup salonu sizin onurlu ve cesur bedenlerinizden mahrum kalsa da siz kendiliğinizden üzerinize düşeni öyle bir yaptınız ki bu duruş parti tarihinde unutulmayacaktır.

İki ses geliyor: Bir tanesi kurultay ötesi de iktidar. Önce kurultayı yapacağız sonra iktidara yürüyeceğiz. Hepinizle gurur duyuyorum. Hepinize minnet duyuyorum. Öfke sözleriyle değil umut sözleriyle yürüyün. Partinin iktidar yürüyüşünden asla taviz vermeyeceğimi bilmenizi isterim."

ÖZEL MECLİS DIŞINDA DA KONUŞACAK

CHP'li Ali Mahir Başarır, "Meclis Başkanı ısrarımıza rağmen giriş izni vermedi. Ama birazdan Genel Başkanımız size teşekkür etmek için buraya gelecek. O milletin genel başkanı burada teşekkür edecek" dedi.

BAZI VEKİLLER GENEL MERKEZ'E GİTTİ

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP İstanbul eski İl Başkanı Ali Özcan, CHP’li Devlet eski Bakanı Mehmet Sevigen, CHP’li Yazıhan Belediye Başkanı Abdülvahap Göçer de genel merkeze geldi.

REKLAM

KILIÇDAROĞLU, GENEL MERKEZ'E ÇAĞIRDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu X hesabından, Mansur Yavaş'ın yaptığı çağrıyı alıntılayarak, bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Mahkeme salonlarında da söyledim bugün buradan bir kez daha ilan ediyorum:

Topyekün halk ayaklanması çığırtkanlığı yaparak bu partinin öz evlatlarını birbirine düşman etmek isteyenler bilsin ki; o kirli emellere asla geçit vermeyeceğiz! İç karışıklık yaratma çabaları, sadece dış müdahale heveslilerine zemin hazırlar. Biz bu oyunu bozarız!

Şimdi kavga değil, omuz omuza durma vaktidir. Bütün yol arkadaşlarımı, bu köklü çınarın evlatlarını sükunete ve akla davet ediyorum.

Gün, baba ocağına sahip çıkma günüdür! Tüm partililerimizi, ve yüreği bu ülke için çarpan her bir yurttaşımızı, saat 14.00’te omuz omuza bir grup toplantısı gerçekleştirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezimize, yani Baba Ocağımıza çağırıyorum.

Biz biriz ve birlikteyiz."

ALİ MAHİR BAŞARIR'DAN AÇIKLAMA

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis Başkanı'nın yasağının kaldırılmasının ardından parti grup toplantısını izlemek isteyenlerin Meclis'e alınacağını açıkladı.

GRUP TOPLANTISINA ZİYARETÇİ ALINMAYACAK

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Grup Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, "Grup toplantısı öncesinde TBMM Yerleşkesi giriş kapılarında oluşan ciddi güvenlik riski nedeniyle grup toplantınıza İçtüzüğün mezkûr hükmü doğrultusunda ziyaretçi alınmayacaktır" dedi.

BAHÇELİ'DEN ÖZGÜR ÖZEL'E: AKILISELİME DAVET EDİYORUM

MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında, "Özgür Özel'e düşen aklıselimle hareket etmek" dedi. Bahçeli "CHP'de iki ayrı yön iddiası, muhalefetin gidişatı bakımından kaygı verici bir gerçek olarak karşımızda" ifadelerini kullandı.

FERDİ ZEYREK'İN FOTOĞRAFI ÖN SIRADA

CHP Grup Toplantısı'nın yapılacağı salonda en ön sıraya, geçen sene bugün hayatını kaybeden eski Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in fotoğrafı konuldu.

REKLAM

ATAKAN SÖNMEZ: MÜZAKERELER SÜRÜYOR

Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanı Atakan Sönmez, grup toplantısının iptal edildiği iddialarını yalanlarken, "Görüşme ve müzakereler devam ediyor" dedi.

MANSUR YAVAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, "Cumhuriyet Halk Partisi hepimizin ortak evidir. Bu evin zarar görmemesi için göstereceğiniz hassasiyet, yalnızca partililerimiz tarafından değil, demokrasiye inanan tüm yurttaşlar tarafından da takdirle karşılanacaktır" dedi.

Mansur Yavaş X hesabından Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu,

Siz, Cumhuriyet Halk Partimizin uzun yıllar Genel Başkanlığını yapmış, partimizin en zorlu dönemlerinde sorumluluk üstlenmiş önemli bir değerimizsiniz.

Bugün yaşanan süreçte de milyonlarca CHP’li, sahip olduğunuz tecrübe ve devlet adamlığı birikimiyle sağduyulu bir yaklaşım göstermenizi beklemektedir.

Partimizin kurumsal kimliğinin korunması, örgütlerimizin ve seçmenlerimizin daha fazla üzülmemesi, Meclis çatısı altında ve kamuoyu önünde istenmeyen görüntülerin oluşmaması hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu nedenle, CHP’nin birliği, kardeşlik hukuku ve geleceği adına atacağınız her yapıcı adımın toplumda karşılık bulacağına ve partimize güç katacağına inanıyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi hepimizin ortak evidir. Bu evin zarar görmemesi için göstereceğiniz hassasiyet, yalnızca partililerimiz tarafından değil, demokrasiye inanan tüm yurttaşlar tarafından da takdirle karşılanacaktır."

ÖZGÜR ÖZEL MECLİS'TE

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısı için Meclis'e geldi.

Arbede yaşandı

TBMM'nin Dikmen Kapısı girişinde zaman zaman arbede yaşandı. "Hain Kemal" sloganlarının atıldığı duyuldu. Dikmen Kapısı'ndan girişler saat 11.00 itibariyle yapılacak.

Meclis girişinde CHP trafiği

TBMM'nin Dikmen Kapısı girişinde CHP'li milletvekilleri ve Grup Toplantısını takip edecekler toplandı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı.

REKLAM

Milletvekilleri salona girmeye başladı

CHP milletvekilleri sabah saat 09.00 itibariyle grup toplantısının yapılacağı salona geldi.

CHP'DE GRUP TOPLANTISI TARTIŞMASI

Anadolu Ajansı'nın yayınladığı gündem özetine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 13.30'da CHP Grup Toplantısında konuşacak.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, kendi Genel Başkanlığı döneminde görev yapan MYK'yı Meclis'te topladı. Toplantı çıkışı Özel grup toplantısı yapacağını açıkladı. Mahkeme tarafından Genel Başkan olarak görevlendirilen Kemal Kılıçdaroğlu da TBMM'ye grup toplantısında konuşacağı başvurusunu yaptı.

REKLAM

KILIÇDAROĞLU GRUP TOPLANTISINDA KONUŞACAK

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, "11 Haziran Perşembe günü Parti Meclisi'ni toplayacağız. Salı günü TBMM grubumuzu yapacağız, Sayın Genel Başkan konuşacak ve içinde bulunduğumuz sürece ilişkin bazı değerlendirmeler yapacak.

Sarı, 'Grup toplantısında Özel de konuşmak isterse ne yapacaksınız' sorusuna ise "CHP Genel Başkanı grupta konuşacak. AKP Genel Başkanı, AKP grubunda konuşamıyor mu? Böyle bir şey mümkün mü? Böyle bir şey olamaz" diyerek yanıt verdi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Toplantısı'nın açılışını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çıkışta, "Haftaya grupta sizi göreceğiz" diyen gazeteciye “Umarım, hep beraber” diye cevap verdi.

BAŞKANLIĞA YAZI GÖNDERDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanlığı'na grup toplantısı yazısı gönderdi.

Kılıçdaroğlu yazıda, "Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grup Toplantısı'nın 4. Yasama Yılı 28. Birleşimi, 09.06.2026 Salı saat 13.30'da TBMM CHP Grup Toplantı Salonunda yapılacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak sunuş konuşmasını yapacağım Grup Toplantısına katılmak üzere TBMM'ye gelecek olan ekli listede isimleri bildirilen ziyaretçilerimizin Kurul Toplantı Salonuna alınması için gereğinin yapılması hususunu bilgilerinize saygıyla sunarım" ifadelerine yer verdi.

REKLAM

ÖZGÜR ÖZEL: BENİM KONUŞACAĞIM GRUP TOPLANTISI YAPILACAK

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Grup Başkanvekili arkadaşımız Meclis Başkanlığına gerekli başvuruyu yapıyor. Yapmayacaktık ama yarın Grup Başkanvekillerimizin açacağı ve benim konuşacağım grup toplantısı yapılacak." dedi.

Özel, dün Meclis'te partisinin bazı milletvekilleriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Özel, partisinin 3 belediye başkanı aracılığıyla hem kendilerinin hem de Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı yapmamasına dair öneride bulunduğunu ancak bunun reddedildiğini aktardı.

Bu sabah da "Genel Merkez'de toplansınlar biz aynı saate grup toplantısı koymayız" dediğini, ancak bunun da reddedildiğini bildiren Özel, şunları paylaştı:

"Grup Başkanvekili arkadaşımız Meclis Başkanlığına gerekli başvuruyu yapıyor. Yapmayacaktık ama yarın Grup Başkanvekillerimizin açacağı ve benim konuşacağım grup toplantısı yapılacak. Ferdi Zeyrek'i kürsüde anacağım. Partililerimizi yarınki grup toplantısına hem Ferdi Zeyrek'i anmaya hem partisine omuz vermeye davet ediyorum. Başka bir yerde, başka zamanda bir alternatif grup toplantısı yaparlar, onun için 46 milletvekiline ihtiyaçları var. O değerlendirmeleri kendilerine bırakıyorum ama sağduyulu davranmaya, hani arınma diyorlar ya, partimizin sokağına bile yakışmamış o kişilerden arınmaya, kendilerini CHP'lileri asla karşı karşıya getirmemeye davet ediyorum. Kemal Bey böyle bir grup toplantısı yapmayı istiyorsa yol bellidir. Önce bine yakın toplanmış olan imzayla kendilerine gelecek hafta yapacağımız kurultay başvurusunu derhal işleme almak, kurultayı toplamak, kurultayda aday olmaktır. Kurultaydan seçilip de buraya gelindiğinde, bu partinin tüm milletvekilleri seçilmiş Genel Başkan gruba geldiğinde onu ayakta karşılar. Burada hiçbir mahsur, beis yok."

REKLAM

Özgür Özel, kurultay çağrısını yineleyerek, bu karar alınmadan Grup Başkanı olarak kürsüyü "atanmış birine bırakmalarının" mümkün olmayacağını belirtti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN KURULTAY PAYLAŞIMI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "11 Haziran Perşembe günü yapacağımız ilk Parti Meclisi toplantısıyla kurultay sürecimizi başlatıyoruz." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Biz, farklı fikirlerimizle zenginleşerek büyüyen ve aynı amaç etrafında kenetlenen dev bir aileyiz. Birbirimize rakip değiliz, bizler, CHP'nin omuz omuza yürüyen evlatlarıyız. Hedefimiz net, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında adaleti, demokrasiyi tesis etmek ve milletimizin çağdaş uygarlık hedefini gerçekleştirmektir. 11 Haziran Perşembe günü yapacağımız ilk Parti Meclisi toplantısıyla kurultay sürecimizi başlatıyoruz. Tüm örgütümüzü yarınki grup toplantımızda tek yürek olmaya, sağduyu ve yoldaşlık bağıyla kenetlenmeye davet ediyorum."